Print

Festival Motorsikal SAM Melaka 2014

on .

AYER KEROH, 30 Nov 2014 - Hari kedua Festival Motorsikal SAM Melaka di Autocity Melaka dimeriahkan lagi dengan kehadiran YB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi, Menteri Kementerian Dalam Negeri dan Datuk Seri Ir. Hj. Idris bin Hj. Haron, Ketua Menteri Melaka.

Print

Lollipop with Smile 2.0

on .

BANDAR MELAKA, 20 Apr 2014 - Satu program kesedaran kreatif telah dijalankan oleh Weekenders Club dengan kerjasama IKRAM Melaka dan Aqsa Syarif Melaka.

Lollipop with Smile adalah apabila seseorang senyum mereka akan diberikan lollipop dan flyers berkenaan isu Palestin beserta penerangan berkenaan isu kemanusiaan ini.

Print

Hari Al-Quds oleh Aqsa Syarif Melaka

on .

MELAKA, 24 Ogos 2013 - Tahniah kepada Aqsa Syarif Melaka dan Badan Kebajikan Islam Petronas Penapisan Melaka (BAKIP) pada program Hari Keluarga Petronas di Stadium Hang Jebat! Semoga kita lebih cakna isu ummah kini. Bukan sahaja isu Palestin, tetapi Mesir dan Syria. Pameran telah berjaya dianjurkan dari pukul 8:00 pagi sehingga 4:00 petang.

Print

Pameran AQSA di Muzium Setem Melaka

on .

BANDA HILIR, 30 Mac 2013 - Aqsa Syarif Melaka telah membuka gerai pameran, jualan dan kutipan Palestin di perkarangan Muzium Setem Melaka, Banda Hilir. Tapak gerai disediakan oleh pihak Muzium Setem Melaka bsempena dengan pameran kecil pihak muzium di perkarangan muzium tersebut.

Print

Ceramah Palestin di Politeknik Merlimau Melaka

on .

MERLIMAU, 23 Feb 2013 - Aqsa Syarif Melaka, dengan kelolaan Sekretariat AQSA Jasin, telah mengadakan ceramah perkongsian Palestin di Politeknik Merlimau, Melaka baru-baru ini. Ceramah telah disampaikan oleh saudara Masrul Arifin, aktivis Aqsa Syarif Terengganu yang telah ke Gaza pada misi Aqsa2Gaza 8 (misi Ramadhan 1433H yang lalu).

Find us on Facebook
Find us on YouTube
Find us on Scribd
Follow Us on SoundCloud