Print

Imam Palestin di Masjid Ittifaqqiyah

on .

KUANTAN, 28 Mei 2017 - Imam Mohamed Bitar telah menjadi imam Solat Tarawih di Masjid Ittifaqqiyah, Inderapura. Beliau yang merupakan salah seorang dari imam yang terlibat didalam program Imam Palestin Ramadhan MyCARE 2017 juga sempat memberikan tazkirah ringkas berkenaan isu Palestin kepada jemaah yang hadir.

Print

Infaq anak-anak kecil untuk Palestin

on .

MARAN, 27 Jul 2016 - Tahniah Ketua Sekretariat Temerloh, Cikgu Jalani Haji Ludin. Cikgu Jalani merupakan Pegawai Pendidikan Daerah Maran. Tahniah juga kepada sekolah-sekolah dan Tadika Maran, guru-guru, anak anak dan ibu bapa mereka. Majlis pecah tabung sumbangan Palestin MyCARE dengan kutipan terkumpul sebanyak RM10,932!

Print

Warga Palestin bantu mangsa banjir

on .

TEMERLOH, 3 Jan 2015 - Misi Solidariti daripada Palestin kepada warga Malaysia berjaya menempuh hari pertama misi. Misi ini bertujuan menunjukkan kebersamaan rakyat Palestin kepada rakyat Malaysia yang menghadapi ujian banjir, menghulurkan sedikit bantuan dengan membersihkan rumah-rumah yang terkesan akibat banjir.

Print

Ceramah isu ummah di Masjid POLISAS

on .

KUANTAN, 25 Jan 2014 - Aqsa Syarif Pahang telah dijemput menyampaikan ceramah isu ummah berkaitan Syria dan Palestin. Ceramah yang diadakan selepas Maghrib disampaikan oleh Bro Aiman Khairul Azzam menyentuh isu-isu Ummah di seluruh dunia. Kira-kira 80 pelajar dan pensyarah menghadiri majlis ini.

Print

Sembang Santai Sahabat AQSA Pahang

on .

KUANTAN, 25 Jan 2014 - Alhamdulillah, telah berlangsung Sembang Santai dan Ramah Mesra Sahabat AQSA Pahang anjuran Aqsa Syarif Pahang bertempat di SRI Al-Amin Paya Besar.

Print

B2S: SMK Dato Mahmud Mat, Pekan

on .

Jelajah Kempen Back2School diteruskan oleh Aqsa Syarif Pahang di SMK Dato Mahmud Mat, Pekan Pahang. Terima kasih pihak sekolah dan Team Aqsa Syarif Pahang atas kerjasama ini.

Find us on Facebook
Find us on YouTube
Find us on Scribd
Follow Us on SoundCloud