Print

Daripada Aqsa Syarif Kepada MyCARE

on .

Sejak dari awal tahun 2014, sudah wujud idea konsolidasi projek-projek bantuan kemanusiaan antara Aqsa Syarif dengan beberapa badan bantuan kemanusiaan yang mempunyai hubungan rapat dengan kami dengan harapan untuk menjana lebih sinergi dan mengurus perkongsian sumber dengan lebih efektif. Langkah ini juga bertujuan untuk memperkasa dan memperkemas bantuan kemanusiaan ke negara-negara umat Islam lain yang turut memerlukan bantuan dan perhatian daripada kita semua.

Print

Notis Status Syarikat

on .

Aqsa Syarif Berhad kini dikenali sebagai Humanitarian Care Malaysia Berhad (729288-P) mulai 16 Julai 2014. Bermula pada 1 Januari 2015, Aqsa Syarif dikendalikan sebagai sebuah agensi di bawah Humanitarian Care Malaysia Berhad di lokasi baru berikut:

1) Alamat:
No. 9, Jalan Dagang SB 4/1,
Taman Sungai Besi Indah,
43300 Seri Kembangan,
Selangor Darul Ehsan,
MALAYSIA

(Koordinat: 3.024969, 101.716761 atau 3°01'29.9"N 101°43'00.3"E)

2) No. Telefon: +603-8941 2341
3) No. Faks: +603-8941 2034
4) Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Print

Salam Maal Hijrah 1436H

on .

Kami warga Aqsa Syarif, barisan Ahli Lembaga Pemegang Amanah, aktivis dan sukarelawan ingin mengucapkan Salam Maal Hijrah kepada seluruh umat Islam.

Semoga kita bersama-sama mengambil erti sebenar hijrah dalam kehidupan seharian kita.

Print

Selamat Hari Raya Aidil Adha 1435 H

on .

Kami warga Humanitarian Care Malaysia Berhad (MyCARE), barisan Ahli Lembaga Pemegang Amanah, aktivis dan sukarelawan ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada seluruh umat Islam dengan ucapan:

Kullu ‘am wa antum bi khair. Taqaballahu minna wa minkum!

Semoga kita sama-sama menghayati erti pengorbanan dalam kehidupan seharian kita!

MyCARE adalah naungan baru di bawah IKRAM bagi menempatkan Aqsa Syarif dan tiga agensi utama lain iaitu Ikram4Syria, Salam Iraq dan Rose2Rose. MyCARE akan dilancarkan secara rasmi pada 1 Januari 2015.

Print

Perutusan Hari Raya Eidul Fitri 1435h Aqsa Syarif & Ikram 4 Syria (i4S)

on .

Aqsa Syarif mengambil ruang ini untuk mengucapkan jutaan penghargaan dan terima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia dan para penderma atas doa, sumbangan wang dan apa jua sokongan ke atas kempen yang dilancarkan oleh Aqsa Syarif untuk menyalurkan bantuan kepada rakyat Palestin khasnya penduduk Gaza yang sehingga kini masih diserang dengan penuh biadap tanpa rasa belas sedikitpun oleh rejim Zionis yang bersifat kehaiwanan.

Print

Walk For Charity Important Announcement

on .

Dear all,

Please be informed that due to the unpredictable haze and unhealthy environment, and after checking with the relevant authorities, Sekretariat Rose2Rose has decided to postpone this charitable walkathon event to a later date.

Find us on Facebook
Find us on YouTube
Find us on Scribd
Follow Us on SoundCloud