Print

Majlis Iftar Perdana bersama para guru di Gaza

on .

Guru di Gaza mahu berbuka puasa bersama guru Malaysia di bumi Palestin!

Dalam satu majlis iftar perdana, MyCARE Gaza telah menjemput 500 orang guru untuk diraikan jasa mereka dalam sektor pendidikan di Palestin. Majlis iftar ini telah diadakan bertempat di Sekolah Ahmad al-Shuqairy, Gaza.

Print

Majlis Iftar Perdana bersama warga emas

on .

Subhanallah! Lihatlah senyuman mereka!

MyCARE Gaza telah melangsungkan satu majlis berbuka puasa perdana bagi meraikan warga emas yang berada di Gaza. Seramai 250 warga emas di Gaza dijemput untuk berbuka puasa bersama-sama termasuk dari rumah-rumah orang tua.

Print

Konvoi kemanusiaan gergasi di Gaza

on .

Alhamdulillah! Terima kasih kepada para penyumbang yang telah menyumbang melalui MyCARE. Warga Gaza semakin mengenali negara Malaysia dan MyCARE.

Sebanyak 6,000 unit pek makanan yang terdiri daripada 16 jenis makanan telah diagihkan di 12 checkpoint di seluruh wilayah Gaza. Bagi penerima manfaat yang tidak berkemampuan untuk mengambil sumbangan seperti warga tua dan golongan miskin, sukarelawan kami telah menyampaikan bantuan terus ke rumah mereka.

Print

Tasbira Initiative

on .

Tahniah sekali lagi kepada rakyat Malaysia! Kerana bantuan anda, nama Malaysia semakin dikenali di bumi Gaza!

Gambar-gambar menunjukkan sukarelawan MyCARE di Gaza sedang mengedarkan pek makanan berbuka kepada orang ramai yang sedang pulang dari tempat kerja. Projek dinamakan Tasbira Initiative ini telah disumbangkan oleh rakyat Malaysia di dalam MyRamadan yang sedang berlangsung.

Print

Jom bantu anak yatim

on .

Walau pun Malaysia menghadapi kemelesetan ekonomi akibat kejatuhan nilai wang ringgit dan peningkatan kos sara hidup, namun ia tidak menghalang semangat rakyat Malaysia terus prihatan menyumbang dan menaja anak-anak yatim yang sememangnya lebih memerlukan bantuan dan perhatian dari kita.

Find us on Facebook
Find us on YouTube
Find us on Scribd
Follow Us on SoundCloud